Algemeen
Home
Links
Treintickets
Accommodaties
Geld en fooien
Geschiedenis
Het klimaat
Feestdagen
Winkelen
Transport
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Tijdsverschil
Reisadvies
Media
Filmpjes
Kaart
Actueel
Weer
Accommodaties

Londen is een wereldstad die jaarlijks heel wat toeristen en zakenmensen over de vloer krijgt. Deze interesse in de stad heeft er doorheen de jaren voor gezorgd dat er een infrastructuur werd uitgebouwd om U tegen te zeggen. Londen beschikt vandaag de dag over een bijzondere diversiteit op vlak van verblijfadressen en hoewel een stukje grond er een klein fortuin kost zijn er eveneens betaalbare kamers voor studenten of reizigers met een beperkt budget. Het spreekt voor zich dat de meeste verblijfadressen in Londen hotels zijn, maar toch is er eveneens een beperkt aanbod aan appartementen en buiten Londen zijn er zelfs knusse vakantiehuisjes terug te vinden.

Hostels
Ook in Londen is de goedkoopste manier om te overnachten gebruikmaken van zogenaamde hostels. Er zijn verschillende hostels terug te vinden in Londen die samen zorgen voor een ruim aanbod aan betaalbare overnachtingen. Het moet echter wel gezegd worden dat de kostprijs van een hostel zeer uiteenlopend kan zijn. Zoals eerder reeds aangehaald is Londen een erg dure stad wat de aankoop van onroerend goed betreft en dat heeft een directe invloed op de kostprijs van de kamers, zelfs wanneer het een hostel betreft. In het goedkoopste hostel kunt u terecht voor een prijs van zo'n 20 à 25 euro per nacht. In dit geval betreft het veelal kamers waar er minimum vier slaapplaatsen voorzien zijn. Wenst u iets meer comfort en kiest u voor een "betere" hostel, dan dient u er rekening mee te houden dat de kostprijs voor één nacht al snel kan oplopen tot 50 euro per nacht. Ook de locatie is veelal voor een groot deel bepalend voor de kostprijs.

Hotels
De meeste reizigers en zakenmensen die een bezoek brengen aan Londen kiezen er voor om in een hotel te verblijven. Londen beschikt op dit vlak dan ook over een uitgebreide waaier aan mogelijkheden met hotels die voor ieders budget beschikbaar zijn. Van de eenvoudigste hotels tot luxueuze verwenparadijzen, Londen heeft alles waar een reiziger maar van kan dromen. Een nadeel is ook in dit geval echter de kostprijs. Hoe goedkoop een hotel ook mag zijn, echt goedkoop wordt het in Londen nooit. Voor een eenvoudige kamer in een gewoon standaard hotel kunt u al snel tussen de 50 en 100 euro per nacht betalen. Kiest u voor een echt goed hotel, dan kan die prijs oplopen tot wel 300 euro per nacht en neemt u alleen maar genoegen met de crème de la crème die Londen te bieden heeft op vlak van infrastructuur, dan kunt u rekening houden met een bedrag van zo'n 400 à 500 euro per nacht. Let op, ook voor hotels geldt dat de ligging voor een groot stuk mede bepalend is voor de kostprijs. Het spreekt bijvoorbeeld voor zich dat een hotel in het hart van Londen veel duurder is dan wanneer u er voor kiest om te overnachten in één van de buitenwijken.

Appartementen
Wanneer u Londen wenst te bezoeken zonder enige verbintenis op vlak van etenstijden en dergelijke, dan kunt u er voor kiezen om een appartement te huren. In tegenstelling tot in vele andere Europese steden is het in Londen vrij vlot mogelijk om een mooi appartement te huren. De tijd dat er enkel en alleen appartementen net buiten het centrum van Londen terug te vinden waren behoort gelukkig tot het verleden. Vandaag de dag beschikt Londen over verschillende mooie appartementencomplexen die een prima uitvalsbasis vormen om deze prachtige stad te vereren met een bezoekje. Opvallend is ook dat appartementen in vergelijking met hotelkamers in Londen eigenlijk nog relatief degelijk geprijsd zijn. Ook hier dient u natuurlijk wederom rekening te houden met zaken als het comfort en de ligging, maar over het algemeen zijn de appartementen in Londen zeer betaalbaar. Voor een gewoon eenvoudig appartement kunt u er rekening mee houden dat de kostprijs voor één nacht ongeveer 100 euro bedraagt. Voor een luxueus appartement loopt deze prijs niet zoveel hoger op. De meeste appartementen zijn immers steeds te huur voor een bedrag tussen de 100 en 200 euro per nacht. Oké, goedkoop is het niet, maar in vergelijking met vele andere accommodaties in Londen zou een appartement voor velen zomaar eens een zeer goede oplossing kunnen betekenen.