Algemeen
Home
Links
Treintickets
Accommodaties
Geld en fooien
Geschiedenis
Het klimaat
Feestdagen
Winkelen
Transport
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Tijdsverschil
Reisadvies
Media
Filmpjes
Kaart
Actueel
Weer
Het klimaat

 

Regent het echt altijd in Londen?
Wie het over Londen heeft zal het altijd ook wel even over het weer willen hebben en dan kunnen al snel de woorden vallen dat het in Londen altijd regent... Dat is natuurlijk niet het geval. Sterker nog, Londen beschikt over exact hetzelfde klimaat als België en Nederland wat wil zeggen dat het er zeker niet meer hoeft te regenen dan bij ons, in tegendeel. Reizigers die Engeland reeds verschillende keren hebben bezocht zullen het er overigens mee eens zijn dat Londen nog één van de meest gematigde klimaten van het land heeft. De winters zijn er immers relatief zacht (maar wel vochtig) terwijl de zomers er veelal niet extreem heet zijn. Kortom, een ideale bestemming voor een leuke citytrip...

Temperaturen
In de winter kunt u in Londen rekenen op gemiddeld zo'n 4 à 5 graden Celsius. In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur dan weer gelegen rond de 19 graden Celsius. Eerder op deze pagina (alsook op andere plaatsen op deze website) hebben we reeds aangegeven dat Londen eigenlijk het hele jaar bezocht kan worden. Als we dan toch echt een beste reistijd moeten kiezen, dan gaan we maar voor de lente. Vooral wanneer u liefhebber bent van de vele parken die Londen telt is de lente absoluut een aanrader, net als de herfst. De drukste periode om Londen te bezoeken is december, maar sneeuwen doet het er bijna nooit. Wie hoopt op een witte Kerstmis in Londen komt dan ook veelal van een koude kermis thuis.

Smog
Het begint op veel plaatsen in de wereld langzaam maar zeker een bekend fenomeen worden. Smog kan reizigers al wel eens parten gaan spelen en dat is in Londen zeker niet anders. Sterker nog, wanneer we in de geschiedenisboeken duiken zien we dat er zelfs ettelijke mensen in Londen om het leven zijn gekomen door de sterke aanwezigheid van uitlaatgassen. Vandaag de dag is het al beter gesteld met de smog in de stad, al is deze vooral in het hart van de stad nog steeds absoluut aanwezig. Reizigers die te kampen hebben met een zwakke ademhaling nemen dan ook beter hun voorzorgen.