Algemeen
Home
Links
Treintickets
Accommodaties
Geld en fooien
Geschiedenis
Het klimaat
Feestdagen
Winkelen
Transport
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Tijdsverschil
Reisadvies
Media
Filmpjes
Kaart
Actueel
Weer
Transport

 

Naar Londen met het vliegtuig
Hoewel het vliegtuig (zeker voor weekendjes) een uitermate populair vervoermiddel is, is dat niet het geval voor toeristen die vanuit België of Nederland Londen willen bezoeken. Toch is het belangrijk om hier rekening te houden met de geldende afstanden. Hoe groter de afstand naar de Brussel, hoe interessanter het waarschijnlijk is om vanuit Nederland toch met het vliegtuig naar Londen te vliegen. Wanneer u vanuit Schiphol naar Londen wenst te vliegen dient u rekening te houden met een vliegtijd van ongeveer 30 minuten. Hou wel eveneens rekening met de tijd die u op de luchthaven in Nederland nodig heeft alsook op de luchthaven van Londen. Afhankelijk van de luchthaven waarop u vliegt kan het ook nog een half uur duren alvorens u in het centrum van Londen bent aangekomen. Ook dat is dus zeker iets om rekening mee te houden. Wat de kostprijs betreft. In principe zijn er twee luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks naar Londen vliegen, namelijk KLM en British Airways. Zij vliegen rechtstreeks naar Londen voor een prijs van zo'n 175 à 200 euro heen en terug. Let wel, de prijs kan afhankelijk zijn van het ogenblik waarop u een vliegticket wenst te boeken. De kerstperiode is bijvoorbeeld traditioneel veel duurder.

Naar Londen met de trein
De meeste inwoners van België en Nederland kiezen er voor om naar Londen te reizen met de trein. Belgen hebben het eigenlijk nog het eenvoudigst van allemaal. Zij reizen naar hun hoofdstad (Brussel) om van daaruit gewoon de Eurostar naar het St Pancras International in centrum Londen te nemen. Nederlanders moeten eigenlijk min of meer hetzelfde doen. Zij kunnen bijvoorbeeld vanuit Amsterdam de Eurostar nemen naar Brussel om daar over te stappen (altijd) op de Eurostar naar Londen. Hou wel rekening met de controle in Brussel en zorg ervoor dat u over voldoende tijd beschikt. De controle in Brussel voor de Eurostar naar Londen kan vergeleken worden met de controle op de luchthaven en is dus relatief streng. Hou ook zeker rekening met de reisduur. Vanuit Brussel kunt u in amper 1 uur en 50 minuten in Londen staan. Vanuit Amsterdam loopt die tijd bijvoorbeeld vaak al op tot 5 uur of meer.

 

Naar Londen met de bus
Steeds vaker wordt er voor gekozen om met de bus naar Londen te reizen. Op zich is dat een prima idee, vooral omdat een ticket met de bus wel eens wat goedkoper wil zijn dan een trein of een vliegtuig, maar daar staat natuurlijk wel tegenover dat je er flink wat langer over doet. Afhankelijk van de stopplaatsen van de bus kan het tot zo'n 12 uur duren alvorens je in centrum Londen bent aangekomen. Voor bustickets geldt dat, hoe vroeger je boekt, des te goedkoper ze zijn.

Naar Londen met de boot
Nederlanders hebben het geluk dat er (vooral vanuit de Hoek van Holland) verschillende boten naar Engeland varen. Zowat alle ferry's die vanuit de Hoek van Holland vertrekken varen naar Harwich. Eenmaal aangekomen in Harwich kan je zeer eenvoudig per trein verder naar Londen. Een andere mogelijkheid is natuurlijk eerst naar Calais rijden en van daaruit de oversteek te doen. Dit is veel korter dan wanneer u vanuit de Hoek van Holland naar Harwich vaart. Een voordeel aan reizen per veerboot is natuurlijk dat u over de mogelijkheid beschikt om uw auto mee op de boot te nemen, al is dat misschien niet helemaal aan te raden wanneer u Londen gaat bezoeken. Hou er immers rekening mee dat Londen een zeer drukke stad is en vrije parkeerplaatsen lang niet overal beschikbaar zullen zijn. Daarnaast zijn de parkeertarieven er aan de hoge kant. Tel daarbij ook nog eens het uitstekende openbaar vervoer op en u heeft eigenlijk geen enkele reden om met de auto naar Londen te reizen...