Algemeen
Home
Links
Treintickets
Accommodaties
Geld en fooien
Geschiedenis
Het klimaat
Feestdagen
Winkelen
Transport
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Tijdsverschil
Reisadvies
Media
Filmpjes
Kaart
Actueel
Weer
Winkelen

 

Algemeen
Londen is één van de hipste en populairste steden wat winkelen betreft. Het grote en diverse aanbod aan winkels zorgt er in de Engelse hoofdstad voor dat iedereen wel iets vindt naar zijn of haar smaak. Bekende straten als Oxford Street, maar ook Carnaby Street en natuurlijk ook het bekende "grootwarenhuis" Harrods zijn jaarlijks goed voor een groot aantal kooplustigen. Winkelen in Londen is leuk, zeker in de kerstperiode, maar hou goed uw budget in het oog. Het prijsverschil tussen de euro en de pond kan aanzienlijk zijn en tikt sneller aan dan u zou verwachten.

Drukste winkelstraat van Europa
Londen huisvest de drukste winkelstraat van Europa, genaamd Oxford Street. In Oxford Street zijn verschillende leuke en eigentijds winkels terug te vinden die zowel jong en oud zullen weten te waarderen. Naast de kleinere winkels vindt u in deze straat ook het bekende Selfridges. Selfridges wordt wel eens vergeleken met Harrods al is het natuurlijk wel een warenhuis van een ander kaliber. Tot slot in Oxford Street ook Marks & Spencer terug te vinden.

 

Harrods
Als we Londen en winkelen in één en dezelfde zin vernoemen, dan kan het niet anders dan dat Harrods weinig later ook volgt. Harrods is "the place to be" voor iedereen die op zoek is naar de meest luxueuze artikelen die Londen te bieden heeft. Let wel, Harrods is groot en u loopt er langer in dan u lief is. Wie een citytrip naar Londen heeft gepland om te genieten van de bezienswaardigheden doet er dan ook goed aan om Harrods aan het begin van de avond of het einde van de vakantie te plannen. Let wel, hoe aanlokkelijk Harrods en z'n artikelen ook mogen zijn, ze komen doorgaans altijd met een niet onaanzienlijk prijskaartje.

Markten
Op andere plaatsen op deze website hebben we reeds aangehaald dat er verschillende markten worden gehouden in Londen. In principe zijn er drie bekende markten, namelijk Camden Lock Market, Stables Market en Camden Canal Market. Hoewel deze markten stuk voor stuk leuk zijn om bij te wonen is er nog één markt die vaak over het hoofd wordt gezien, namelijk Portobello Street Market. Portobello Street Market vindt plaats iedere zaterdag in het rijke Notting Hill. Hoe dan ook is deze plaats absoluut het bezoeken waard (en bekend uit de gelijknamige film uit 1999), dus waarom niet op zaterdag en uw bezoek combineren met de Portobello Street Market? Zeker en vast een aanrader in ieder geval.