Algemeen
Home
Links
Treintickets
Accommodaties
Geld en fooien
Geschiedenis
Het klimaat
Feestdagen
Winkelen
Transport
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Tijdsverschil
Reisadvies
Media
Filmpjes
Kaart
Actueel
Weer
Reisadvies

 

Algemeen:
Er is op dit ogenblik geen enkele reden om een reis naar Londen niet te ondernemen of uit te stellen.

Criminaliteit:
Londen is een grootstad en dat zorgt er voor dat criminaliteit nooit helemaal valt uit te sluiten. Het is echter zo dat de criminaliteit in Londen niet per definitie erger is dan in Amsterdam, Brussel of andere hoofdsteden. Er wordt wel aangeraden om betogingen te vermijden en geen provocerend gedrag te vertonen. Er is een lichte stijging van de criminaliteit waarneembaar de laatste jaren, maar dat is iets waar u zich als toerist eigenlijk niet zoveel zorgen over hoeft te maken.

Gezondheid:
Londen beschikt over uitstekende ziekenhuizen. U dient er wel rekening mee te houden dat de kosten voor een eventuele ziekenhuisopname in Engeland door uw verzekering worden ingedekt. Het kan zijn dat dit standaard niet het geval is. Hou er ook rekening mee dat Engeland geen lid is van de Europese Unie en ook dit soms een invloed kan hebben op de dekkingen die door uw verzekeraar geboden worden. Leidingwater is in Londen gewoon goed drinkbaar, net zoals in Nederland het geval is. Toeristen geven wel maar wat vaak aan dat het leidingwater een lichte limoensmaak met zich meebrengt. Dit is meteen ook de reden waarom heel wat huishoudens hebben beslist om een waterfilter op de kraan te installeren, maar in principe brengt deze nasmaak geen gevaar met zich mee.

 

Drugs:
Net zoals in Nederland is druggebruik en het bezit van drugs in Engeland, en dus ook in Londen verboden. Indien u betrapt wordt op het bezit van drugs, het gebruik er van of het dealen dient u er rekening mee te houden dat hier ernstige straffen voor bestaan.

Fotografie:
U dient er rekening mee te houden dat niet alles in Londen gefotografeerd mag worden. Het is natuurlijk geen enkel probleem om de bezienswaardigheden te fotograferen, maar aandacht is geboden wat betreft het fotograferen van militaire installaties, luchthavens en havens. Het is daarnaast eveneens perfect mogelijk dat er niet in alle musea gefotografeerd mag worden. Vraag hiervoor dan ook altijd toestemming.

Overige:
Er zijn verder geen speciale zaken waar u rekening mee dient te houden bij een bezoek aan Londen.