Algemeen
Home
Links
Treintickets
Accommodaties
Geld en fooien
Geschiedenis
Het klimaat
Feestdagen
Winkelen
Transport
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Tijdsverschil
Reisadvies
Media
Filmpjes
Kaart
Actueel
Weer
Treintickets

 

Treinen vanuit België
Vanuit België is het mogelijk om met de Eurostar rechtstreeks naar Londen te rijden. Voor veel reizigers is dit nog steeds de eenvoudigste en zelfs snelste manier van reizen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het vliegtuig te nemen, maar rekening houdende met de tijd die u op de luchthaven bent alsook de transfer van de luchthaven naar het centrum van Londen is de Eurostar een veel eenvoudiger en sneller alternatief.

Hoewel de Eurostar in België ook de stations van Oostende en Brugge aandoet vertrekt de verbinding met Londen altijd vanuit Brussel. Wanneer u met andere woorden een ticket naar Londen wenst te boeken en u vertrekt vanuit Oostende of Brugge zult u altijd eerst naar Brussel rijden om daar veelal over te stappen op een andere trein. De treinreis van Brussel naar Londen duurt gemiddeld zo'n 1 uur en 50 minuten. Afhankelijk van bijvoorbeeld de weersomstandigheden valt het nooit uit te sluiten dat er enige vertraging plaatsvindt.

Reizigers die met de Eurostar naar Londen willen gaan dienen er wel rekening mee te houden dat ze zich een groot deel van de reis in een tunnel bevinden. De kostprijs voor een reis van Brussel naar Londen met de Eurostar start vanaf 88 euro.

 

Treinen vanuit Nederland
Het is vanuit Nederland niet mogelijk om rechtstreeks naar Londen te treinen. De meeste Nederlanders kiezen er dan ook voor om eerst naar Brussel te reizen en van daaruit met de Eurostar naar Londen te rijden. Het is als vanzelfsprekend wel mogelijk om te vliegen van Nederland naar Londen. Afhankelijk van de plaats waar u wootn in Nederland kan vliegen aanzienlijk korter zijn. Vooral wanneer u slechts een weekendje in Londen verblijft kan een vliegtuig een interessante manier zijn om een bezoekje te brengen aan de Engelse hoofdstad.

Met de bus naar Londen?
Wie niet met de trein naar Londen wenst te reizen en er geen probleem mee heeft dat de reis iets langer duurt kan er natuurlijk eveneens voor kiezen om gebruik te maken van een bus. Busreizen naar Londen worden alsmaar populairder, maar toch is een dergelijke rit alles behalve goedkoop. In principe zit er tussen de goedkoopste Eurostar tickets en een busticket "amper 30 euro" verschil. Hou er rekening mee dat een busreis naar Londen wel zo'n slordige 6 uur kan duren. In vergelijking met het vliegtuig of de trein is een busreis dus veruit de langste manier van reizen naar de Engelse hoofdstad.